Rétegrend vizsgálat

 

A Z-MILAN '92 kft. precíz mérési technológia alkalmazásával sokrétű rétegrend meghatározásra képes. Talajradarjaink képesek 6 méteres mélységig meghatározni az alattunk lévő talaj különböző rétegeinek elhelyezkedését, azok vastagságát, tagoltságát vagy éppen hiányát.
Miért lehet szükség a rétegrendek meghatározására? Régészeti szempontpól elsősorban a 3D georadarunk által mért eredmények igazolásához használjuk. Igazolás esetén pedig a mért anomália keresztmetszetének rétegződéseit is meg lehet határozni.
Építőipari kivitelezések esetén az építmények alatti talajszerkezet megállapítása. Az épület alapjainak megfelelő mélységének meghatározása. Ingoványos vagy laza talajszerkezet esetén a megerősítések vagy oszlopok helyének pontos kijelölése, stb.
Utó ellenőrzés. Parkoló, járda vagy egyéb vízszintes felület vastagságának ellenőrzése, valamint az alatta lévő talajszerkezet megfelelő tömörítettségének ellenőrzése.

VFS_9ef553e04c770f4044555d071fa64778

Tömörített talajszerkezet süllyedése

Tervezést, építőipari kivitelezést megelőző vagy közbeni vizsgálat, esetleg utó ellenőrzés. Igazságügyi szakértői vizsgálat kiegészítő eleme. Bűnügyi kutatás (akár halottkereső kutyával is). Régészeti feltárás elősegítése. A rétegrend vizsgálata során feltárásra kerülnek a föld alatti vezeték és csatorna hálózatok is.
A Z-MILAN '92 Kft. valamennyi területen precíz és pontos mérési eredményeket szolgáltat. A mérési eredmények minden esetben fényképpel dokumentált. Szükség szerint gps koordináta is hozzárendelhető a mérési eredményekhez.
Méréseink során a mért adatok azonnal megjelennek a kijelzőn, melyek egyetlen gombnyomással elmenthetőek. Megrendelőinknek nem kell napokat vagy heteket várni az eredményekre. A rétegrendek vizsgálatával az épített és természetes talajszerkezetek egyaránt mérhetőek és láthatóak. Így akár az is megállapítható, hogy egy adott betonozás vastagsága az előírtaknak megfelelő-e vagy sem?! Megfelelően lett-e a talaj előkészítve?!
Kivitelezői oldalról nézve a későbbi kivitelezési hibák jelentős csökkentése minden céget megkímél egy későbbi pereskedéstől vagy kötbér fizetéstől.
Megrendelői szemmel nézve pedig utólag is ellenőrizhetővé válik a kivitelezés. A közművek megfelelő helyre történt beépítése, stb.
Számtalan probléma előzhető meg akár egyetlen napot is áldozva az előzetes mérésekre.
A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!